MTA Publicerad 2017-05-18

Arbetsglädje lägger grunden för nya bostäder

Det lönar sig att tänka ett steg längre, att våga lita på sina medarbetare. Stort inflytande skapar arbetsglädje och produktivitet, vilket i sin tur ger nöjda kunder. På kort tid har MTA Bygg och Anläggning blivit ett av sydvästra Sveriges största byggbolag.

 

Text Johan Bentzel | Foto Lina Arvidsson, MTA

På Thulingatan i Ängelholm växer två huskroppar på åtta respektive tio våningar fram. Thulins Trädgård, som projektet heter, blir totalt 58 bostadsrätter med inflyttning vid årsskiftet. 56 lägenheter är redan sålda.

Det är ett av fem större projekt som MTA Bygg och anläggning har på gång i Skåne just nu. Det är också ett bra exempel på bolagets proaktiva strategi.

“Vår devis är ‘Äntligen måndag’. Man ska se fram emot arbetsveckan.”

MTA letar gärna på eget initiativ upp lediga tomter och utvecklar intressanta projekt, som sedan presenteras för presumtiva byggherrar. Målet är att bygga långsiktiga relationer, präglade av öppenhet och samverkan.

På övre plan i åttavåningshuset på Thulingatan jobbar snickarna Mattias Tillgren och Anders Persson oförtrutet på med sitt värv. Utanför övergår det ihållande regnet i försiktigt solsken, som sprider ett skimrande ljus över den vidsträckta nejden. De två arbetskamraterna trivs på jobbet och med varandra.
– Jag sökte mig till MTA på grund av deras filosofi, att alla är lika och att det är vi gemensamt som gör företaget. Jag har varit runt på olika byggbolag och det är faktiskt skillnad här. De är väldigt lyhörda och lyssnar på vad vi vill, säger Mattias Tillgren.

2010 grundade Mats Johansson, Tommy Zryd och Andreas Granberg byggföretaget som de själva alltid hade drömt om att få arbeta på. Med ledorden arbetsglädje, enkelhet och långsiktighet siktade de mot att på kort tid göra MTA till en av de större aktörerna i Halland.

Det gick över förväntan. 2014 fick huvudkontoret i Halmstad en filial i Varberg. Året därpå fortsatte expansionen in i Skåne genom etableringen i Helsingborg. På sju år har tre anställda blivit 300. 45 miljoner kronor i omsättning 2010 väntas stiga till en miljard i år.

Det är en hederssak att kunderna alltid får vad som utlovats inom överenskommen tid. Det kräver arbetsdisciplin och ordning och reda. Men strikta och tydliga krav på medarbetarna kombineras med en rad förmåner och inflytande över verksamheten. Medarbetarna får bland annat själva vara med och välja ut arbetskläder, verktyg och maskiner. Alla ska ha bästa möjliga förutsättningar att prestera väl på jobbet. Lika viktigt är det med gemenskap och en god arbetsmiljö.
– Vi tror starkt på att skapa trivsel och arbetsglädje. Då får vi engagerade medarbetare som producerar bättre. Vår devis är ”Äntligen måndag”. Man ska se fram emot arbetsveckan. Jag är övertygad om att det är så vi har skapat vår tillväxt, säger Tommy Zryd, som axlar vd-rollen.

I fyra år i rad har den världsomspännande organisationen Great Place to Work utsett MTA till en av Sveriges bästa arbetsplatser. I år blev det en sjätteplats i kategorin för stora organisationer med över 250 anställda.
– Vi har en jättebra sammanhållning och hittar på många saker ihop även utanför arbetstid. Det är en del av vår framgångssaga, säger Joakim Stenberg, avdelningschef i Helsingborg.

MTA driver också särskilda projekt för att få in både arbetslösa ungdomar och nyanlända på arbetsmarknaden. Projektet U25 riktar sig till ungdomar utan tidigare erfarenhet av byggbranschen. Den som hamnar fel under gymnasietiden måste få en chans att hamna rätt efteråt.
– Det handlar inte nödvändigtvis om att de i slutändan ska hamna i byggbranschen, utan mest om att de ska få ett jobb under ett år, komma upp på morgonen, ta ansvar och få jobbarkompisar. Det finns alltid saker att hjälpa till med på en byggarbetsplats. Hittills har vi anställt sju ungdomar och fyra av dem har stannat kvar i företaget. Nu ska vi snart intervjua tio till, säger Tommy Zryd och fortsätter:
– Vi ser vårt engagemang som en investering. Det ger mycket tillbaka, framför allt en stolthet bland medarbetarna, vilket lockar till sig ännu fler duktiga medarbetare. Det är viktigt att våga vara en god arbetsgivare. Om vi anställer någon vill vi ju att de stannar här till pensionen.

För mer information: www.mta.se