Helsingborgshem Publicerad 2017-05-18

Boende på höjden efter 40 år i villa

Ringstorpshöjden har ett fantastiskt läge vid det charmiga koloniområdet Ringstorps sommarstad och det gamla vattentornet Borgens grönområde. Under 2015 var Helsingborgshems 191 hyresrätter, i de numera välkända och iögonfallande höghusen, inflyttningsklara. Leif och Eva-Lena Haggren flyttade hit efter 40 år i villa.

 

– Vi bodde 25 år i villa i Rydebäck. Det är där våra barn är uppvuxna. När barnen flyttat hemifrån flyttade vi till Mariastaden och bodde där i eget hus i nästan 15 år, berättar Leif.
Flytten gick till en trea på sjätte våningen med utsikt över sundet från nästan alla fönster. 
– Ja, utsikten är fantastisk men helst hade vi velat ha en lägenhet två våningar högre upp. Där är utsikten ännu bättre. Helt fri utsikt även i söder. Men efterfrågan var naturligtvis störst på lägenheterna högre upp i husen och när det var vår tur att välja var de lägenheterna redan tagna, berättar Eva-Lena.

Förutom utsikten var det Ringstorpshöjdens läge som lockade.
– Här är det nära till allt, affärer, service, bibliotek, pizzeria och det finns en busshållplats precis nedanför huset. Vi brukar gå till Väla och ta bussen tillbaka, säger Eva-Lena med ett leende.

Både Leif och Eva-Lena är pensionerade från taxibranschen men Leif, som vill ha mycket att göra, jobbar fortfarande två dagar i veckan med frukt- och grönsaksleveranser. Övrig tid ägnas åt golfen och båten som de köpte efter flytten till hyresrätten.
– Vi har ju all tid i världen, inga tider att passa. Båten ligger i Råå Småbåtshamn och det blir härliga turer ute på sundet och över till bland annat Danmark och Ven. Det känns tryggt att bo i lägenhet när vi är ute och reser, berättar Eva-Lena.

“Vi är mycket nöjda med vårt boende och trivs så bra.”

Leif och Eva-Lena har trevliga grannar. Hittills har de inte haft tid att vara med på boule, som spelas varje vecka på gården. Men denna sommar tänker de vara med.
– Gemensamhetslokalen är också trevlig. Den har vi hyrt två gånger för fest och den och tvättstugan är dessutom så smidiga att boka. Vi går bara in på Mina sidor på Helsingborgshems hemsida så är det klart på ett kick, berättar Leif.

Trean är mysigt och personligt möblerad av Leif och Eva-Lena. Ytorna utnyttjar de smart med flera vägghängda skåp och andra praktiska hyllösningar. Leif är mycket teknikintresserad och får plats med så många som fyra tv-apparater.
– Vi är mycket nöjda med vårt boende och trivs så bra. Det är sällan vi hör något ljud från grannlägenheterna. Det enda jag saknar är en gästtoalett men det har jag sett att Helsingborgshem har tänkt på i sina senaste byggprojekt. Och så skulle jag vilja ha laddningsplatser till våra elcyklar. Elcyklar blir mer och mer populärt! Det tror jag är framtiden för Helsingborgshem, tipsar Leif sin hyresvärd.

För mer information om Helsingborgshem: www.helsingborgshem.se