MTA Publicerad 2017-05-18

Ett urval av MTA:s projekt i Helsingborgsregionen

Kvarteret Linvävaren 25, Helsingborg
På uppdrag av fastighetsbolaget Stenbocken bygger MTA 34 nya hyresrätter på Norra Stenbocksgatan i stadsdelen Stattena i Helsingborg. Bostadshuset byggs mitt emellan två befintliga byggnader, som har funnits på platsen sedan 1943, och är ett förtätningsprojekt i linje med den rådande tidsandan. Totalt blir det 18 ettor och 16 tvåor.
Inflyttning våren 2018.

Thulins Trädgård, Ängelholm
I nära samarbete med Fem Hjärtan Fastigheter uppför MTA två vita höghus på Thulingatan i Ängelholm. Totalt blir det 58 bostadsrätter, från tvåor till fyror, i ett åttavånings- och ett tiovåningshus. Alla lägenheterna håller hög standard och har inglasad balkong i västerläge.
Inflyttning januari 2018.

BRF Apelgården, Båstad
I idylliska Båstad uppför MTA 34 bostadsrätter för seniorer med utsikt över Hallandsåsens sluttning och Laholmsbukten. Lägenheterna, tvåor till fyror, fördelas på två sexvåningshus och kommer alla att ha minst en balkong. De större treorna och fyrorna får ytterligare en balkong med utsikt över staden och havet. Projektet görs i samarbete med Riksbyggen.
Inflyttning i oktober 2017.

Aromabacken, Båstad
Aromabacken är ännu ett samarbete med Riksbyggen och en fortsättning på succén med BRF Apelgården. Även det här är ett seniorboende avsett för personer som fyllt 55 år. Det blir 32 bostadsrätter med hög standard, fördelade på två hus med utsikt över Båstads natursköna omgivningar. De moderna lägenheterna erbjuder öppna och ljusa planlösningar. Inflyttning hösten 2018.

Tuvelyckan, Båstad
Utvecklingen av bostäder och samhällsservice runt stationen i Båstad är MTA:s hittills största entreprenad vilken innebär att bolaget är med och utformar en hel stadsdel med både radhus och flerbostadshus. Utbyggnaden sker i etapper med olika samarbetspartner och kommer i slutändan att omfatta cirka 700 bostäder. I samarbete med Casme fastigheter har byggnationen av ett av husen precis dragit igång. Det blir 72 lägenheter, tvåor och treor, samt fyra mindre butikslokaler på bottenplan.
Inflyttning sommaren 2018.

För mer information: www.mta.se