Publicerad 2017-05-18

Familjen Lindh hittade hem i Gustavslund

I nybyggda Gustavslund utanför Helsingborg har massor av barnfamiljer hittat hem. Här finns gott om lekkamrater och det är nära till stan, havet och skogen.

Text Nella Bergström | Foto Lisa Wikstrand

”Här finns det mesta vi behöver.”

Jenny lindh, hennes man Jacob och tvåårige sonen Otto bor sedan tre år i det nybyggda bostadsområdet Gustavslund, i utkanten av Helsingborg. Familjen stortrivs, berättar Jenny.
– Nybyggt passade oss jättebra, vi är inte särskilt händiga och vill slippa lägga tid på att fixa och renovera. Vi köpte nyckelfärdigt och det var bara att flytta in. Vi tycker också det är tryggt och skönt med garantierna på vitvaror och inredning.

Gustavslund har blandad bebyggelse: här finns enplansvillor, tvåplanshus och lägenheter samt några hyresradhus. Jenny och Jacob valde ett tvåplanshus som egentligen var tänkt som visningshus, men försäljningen gick så fort att något visningshus aldrig behövdes. Husen såldes ändå.

Området ligger på cykelavstånd till centrala Helsingborg, och bussen till centralstationen tar bara tio minuter. Ottos förskola, också den nybyggd, finns två minuter bort, och motorvägen till Malmö går strax utanför området. Samtidigt ligger skogen och havet nära.
– Vi har det mesta vi behöver här, säger Jenny.
– Det bästa är kanske att det är så många barnfamiljer som bor här. I går var vi sex, sju familjer ute med våra barn och lekte. Jag trodde inte jag skulle trivas med att stå på gatan och prata med grannar men nu känns det jättebra. Vi har till och med börjat fika hos varandra. Här blir vi kvar!

Här bor: Jenny, Jacob och Otto
Huset: 2-plansvilla i Gustavslund
Boyta: 126 kvm, fördelat på 6 rum och kök. Trädgård och egen parkeringsplats ingår
Byggår: 2014
Området: Gustavslund ligger i Helsingborgs östra utkant, nära Skånes milsvida sädesfält. Området har byggts i flera etapper under 1960-, 1970- och 1980-talen och växer fortfarande. Det har blivit särskilt populärt bland barnfamiljer och bebyggelsen består främst av villor, radhus och kedjehus. Här finns skola, förskola och gym, och inom kort får Gustavslund en mata är. Ramlösas tågstation ligger på drygt 5 minuters cykelavstånd. Namnet Gustavslund kommer från gården Gustavslund, byggd 1800, som fortfarande finns kvar i området.