Sundprojekt Publicerad 2017-05-18

Nya bostäder med en av Sveriges vackraste vyer

Ett större bostadskvarter med projektnamnet r:2 växer nu fram på Ringstorpshöjden, knappt två kilometer från Helsingborgs stadskärna. Totalt byggs cirka 200 bostadsrätter i ett samarbete mellan Projektutvecklingsföretagen Sundprojekt och Slättö.

Färdigt och klart handlar det om fyra höghus samt ett antal radhus. Första etappen – Pollux – ett 12-våningshus med 44 lägenheter med inflyttning nästa vår, sålde slut på nolltid.

– Det har varit en otrolig respons, säger David Hogell, försäljnings- och marknadsansvarig på Sundprojekt med säte i Limhamn. Han är inte direkt förvånad, tvärtom. Och det handlar inte bara om läget, menar han. Det vill säga den omgivande miljön där Ringstorp är som grönast och lummigast med generösa utblickar mot några av södra Sveriges vackraste vyer.
– Hela området är präglat av nytänkande med en arkitektur och ett formspråk som känns både innovativ och spännande. Varje höghus har en unik utformning som förstärks av att fasadelementen förskjuts och läggs om lott över hörnen, förklarar David Hogell.

Men det som präglar utseendet mest, utöver den eleganta fasaden, är nog balkongerna som med sina varierade balkongräcken och inglasningar onekligen drar blickarna till sig. Vissa av lägenheterna har upp till fyra generöst tilltagna balkonger där de boende får en minst sagt hisnande utsikt över Helsingborg, Öresund och norra Själland. De inglasade delarna innebär dessutom en unik möjlighet att skapa ett skönt året-runt-grönt rum.

– Andra etappen, Castor med 41 lägenheter har precis byggstartats och det är ingen tvekan om att områdets bostadsrätter fortsätter att locka, berättar David Hogell. Just nu är 70 procent av lägenheterna sålda. Här handlar det om ett tiovåningshus kombinerat med en annexbyggnad med tre våningar.

Ytterligare två höghus är under planering, det högsta på 16 våningar samt ett antal radhus. Den tredje etappen kommer sannolikt att ha säljstart redan under senare delen av året. Här finns möjlighet att anmäla intresse redan nu.

– Hela området har en kvalitet som syns. Alla våra hus byggs med sunda och gedigna material som håller över tiden. Det tillsammans med låg energiförbrukning ger ett ekonomiskt och långsiktigt hållbart boende, säger David Hogell.

För mer information: r2hbg.se