Kärnhem Publicerad 2017-05-19

Två nya kvarter i bästa läge

Att Helsingborg är en av Sveriges snabbast växande städer märks i luften. Överallt skymtas lyftkranar och bygghjälmar. Stadens populära område Mariastaden är en av de många satsningarna och här etableras flera nya kvarter. Den småländska bostadsutvecklaren Kärnhem är ett av företagen som är med och förändrar det växande området.

– Vi ser stor potential i Mariastaden och det ska bli oerhört kul att få vara med och utveckla området med nya spännande bostäder, säger Therese Jacobsson, kundansvarig på Kärnhem.

Kärnhem är ett personligt företag med rötter i Växjö. Bolaget har funnits på marknaden i tretton år och har byggt bostadsområden i ett femtontal orter runt om i Sverige. Kärnhem skapar varje år livsrum till hundratals människor och jobbar aktivt för att kunna erbjuda nyckelfärdiga bostäder med mycket känsla och personlighet.

”Som köpare har man möjlighet att själv påverka bostadens insida genom att välja utifrån Kärnhems designlinjer.”

– För oss på Kärnhem är helheten viktig. Våra bostäder är alltid helt nyckelfärdiga på inflyttningsdagen, vilket innebär allt från inomhusmiljön till trädgården står redo att användas. Vi lägger också stor vikt vid själva kvarteret och ser till att alla gator och grönområden är välplanerade och fungerande, säger Therese Jacobsson.

Kärnhems satsning i Mariastaden kommer att resultera i två olika kvarter. Brf Solfångaren som erbjuder par- och radhus utmed Mariehällsvägen samt Brf Arkeologen, moderna lägenheter i det nyetablerade Maria Stationsområde. Båda kvarteren har perfekta lägen med närhet till Helsingborgs innerstad, naturområdet Pålsjö skog samt resecentrumet Maria Station. Redan nästa vinter beräknas bostäderna stå färdiga och inflyttningsklara.

”Vi ser stor potential i Mariastaden och det ska bli oerhört kul att få vara med och utveckla området.”

Brf Solfångaren
Mitt i Mariastaden ligger Brf Solfångaren – ett riktigt paradis för barnfamiljer. Kvarteret består av ett trettiotal rymliga och välplanerade par- och radhus. Till varje bostad hör förråd samt carport och på baksidan finns en härlig uteplats som vetter mot den gröna trädgården. Här är det enkelt att leva och perfekt att växa upp.
– Solfångaren är ett riktigt personligt boende. Här finns det stor möjlighet att själv utforma hemmet genom att välja olika planlösningar på övervåningen – perfekt för olika familjetyper. Dessutom kommer husen att få egna personliga stilar tack vare olika fasadmaterial och som köpare har man även möjlighet att själv påverka bostadens insida genom att välja utifrån Kärnhems designlinjer, säger Elin Carlson, mäklare på MOHV.

Brf Arkeologen
Brf Arkeologen kommer att tillhöra det nya området som just nu etableras norr om Maria Station. Ett hundratal lägenheter i olika storlekar bildar tillsammans Brf Arkeologen – ett modernt stadskvarter med det lilla extra. Tack vare närheten till innerstaden och Maria station är det alltid nära till äventyr och nya upplevelser. Den som vill bo smart och bekvämt kommer att trivas fantastiskt bra just här.
– Arkeologen känns verkligen som ett modernt och spännande boende. Att alla lägenheter har uteplats eller balkong ger en speciell frihet som man inte alltid får i en stad. Den närliggande parken är också en personlig favorit som jag tror kommer att bli riktigt uppskattad speciellt under sommarhalvåret, säger Elin Carlson.

För mer information: karnhem.se