Helsingborgshem Publicerad 2017-05-18

Helsingborgshem bygger sina första hyresrätter i Rydebäck

Variation är ett av Helsingborgshems ledord. När bostadsbolaget nu för första gången bygger i Rydebäck tillför de hyresrätter i ett område som domineras av villor och bostadsrätter.

 

– En stadsdel som är livskraftig, trivsam och trygg är också oftast en stadsdel som erbjuder stor variation. Forskning visar att en bredd av bostadsalternativ och spännande och varierad arkitektur är viktiga för att en stadsdel ska upplevas attraktiv. Både av de boende och av besökare, berättar Anders Eriksson, byggprojektledare på Helsingborgshem.

Anders är övergripande ansvarig för de nya husen som är ritade av Möller Arkitekter i Ängelholm och som är inflyttningsklara i början av 2018.
– Det blir tre identiska hus på fem våningar på Klostervägen som kläs i ett ljust, vitpatinerat tegel vilket jag tycker ger en fin historisk koppling till tegelbruket som låg i Rydebäck en gång i tiden. Det sandiga teglet gör att husen upplevs nätta och de smälter väl in bland villorna, säger Anders.

Arkitekterna har verkligen tagit tillvara på det höga, fria läget. Stora balkonger och terrasser, med plats för både avkoppling och odling, vetter mot söder och väster för att maximera soltimmarna och inte minst utsikten. Från de översta våningsplanen är utsikten över sundet och Danmark alldeles fantastisk.

Närmaste granne är ett grönområde med promenadstråk och en damm med ett rikt fågelliv och Klostervägen ligger nära både Rydebäcks centrum och pågatågsstationen. Förutom tåg är kommunikationerna med buss och bil också bra och det finns cykelvägar hela vägen till Helsingborg.
– Läget tillför verkligen något till vårt lägenhetsutbud. Det känns kul att Helsingborgshem nu kan erbjuda lägenheter med ett så attraktivt pendlarläge utanför Helsingborg. Hittills har vi inte haft så många flerfamiljshus i ytterområdena, säger Anders.

Anders kollega Eva Norlin arbetar som produktutvecklare. Ett arbete som framför allt innebär att vara lyhörd för vad de blivande hyresgästerna önskar i sitt boende.
– Rydebäck är inne i en generationsväxling. Jag får många samtal från villaägare som önskar lämna huslivet bakom sig men som vill stanna kvar i Rydebäck nära vänner och familj. Vi erbjuder ett friare boendealternativ som inte innebär så många måsten, berättar Eva.

“Utsikten över sundet och Danmark ör alldeles fantastisk.”

Evas lyhördhet har resulterat i flera lösningar som säkert kommer att uppskattas av personer som är vana vid att ha mycket utrymme.
– De allra flesta jag pratar med efterfrågar gäst-wc även i treor. Så det känns jättekul att vi nu kan tillmötesgå det önskemålet. Det kommer att finnas goda parkerings- och förvaringsmöjligheter och i Rydebäck är det första gången på länge som vi bygger garage. Badrummens tvättdel är också något vi är riktigt nöjda med. Här finns förutom tvättmaskin och torktumlare, en stor avlastningsyta och väggskåp med klädstång under för smidig hantering och torkning av tvätt, berättar Eva.
För den händiga kommer Helsingborgshem inreda ett gemensamt hobbyrum i garagelängan. Perfekt när du vill måla om en stol, plantera om krukväxterna eller laga punktering på cykeldäcket.

Invändigt går lägenheterna i vitt och i sobert grått.
– Ljusa basfärger gör det lätt att inreda och vi har tagit bort de flesta valmöjligheterna och istället lyft standarden som helhet, berättar Eva.

Inglasning av balkong och duschväggar från Inredningsglas går dock att välja till liksom ett spegelskåp till badrummet om extra förvaring behövs.

Helsingborgshems miljöarbete märks i Rydebäck. Hela byggprojektet är certifierat enligt Miljöbyggnad silver som är den näst tuffaste miljöklassningen av nybyggda hus i Sverige. Tre av parkeringsplatserna har elbilsladdning och ytterligare ett femtontal är förberedda för att göras om till elbilsplatser i takt med att efterfrågan ökar. De goda parkeringsmöjligheterna gäller även för cyklar. Det finns cykelplatser både inne och ute. Husens tak har solceller som producerar el till t.ex. belysningen i gemensamma utrymmen och till hissarna. Husen värms upp med bergvärme.

Lägenheterna hyrs ut i etapper och nästa period för intresseanmälan öppnar den 1 juni.
– Välkommen med din intresseanmälan, önskar Anders och Eva.

För mer information: www.helsingborgshem.se