Höganäshem Publicerad 2017-05-18

Nya bostäder nära stranden i centrala Höganäs

På bästa tänkbara läge i Höganäs, nära strand och hav, bygger Höganäshem cirka 106 hyreslägenheter i tre etapper under de närmaste 4–5 åren. Flera av de boende kommer från sina nya lägenheter att kunna njuta av en hänförande utsikt över Öresund, medan andra kan blicka ut över en skön öppen parkmiljö.

Mitt i höganäs pågår utbyggnaden av ett av kommunens hittills största bostadsprojekt. Det är den gamla Folkparken och fotbollsarenan Julivallen, ett välkänt område långt utanför Höganäs gränser, som nu får en totalomvandling med nybyggda, moderna lägenheter i olika variationer, bara ett par hundra meter från stranden. 
– Att det är ett kanonläge som bostadsmiljö inser nog alla, säger Angela Strand, uthyrare på det allmännyttiga kommunala bostadsbolaget AB Höganäshem.

Totalt kommer drygt 200 bostäder att byggas av fyra byggherrar, varav Höganäshem alltså står för drygt hundra lägenheter i flerbostadshus. Bebyggelsen inom området kommer att vara varierad, med höga flerbostadshus och täta radhuskvarter. I samband med bostadsutbyggnaden kommer den befintliga parken att få ett rejält ansiktslyft och då få entréer från alla väderstreck. Det stora arbetet med parken är gjort och kan redan beskådas av besökare. Det kommer att vara en trivsam och trygg bostadsmiljö präglad av mycket grönska med stora möjligheter till fritidsaktiviteter, lek och rekreation. 

Höganäshems första etapp Månstorp 32 (Långarödsvägen), håller nu som bäst på att växa fram på gamla Folkparken utmed Långarödsvägen. Markarbetet drogs igång i februari. Här byggs 57 lägenheter fördelade på två huskroppar, båda med solceller på taken. Lägenheterna har storlekar från 1 rum och kök på 32 kvm till 4 rum och kök på 90 kvm.

“Att det är ett kanonläge som bostadsmiljö inser nog alla.”

Det ena huset kommer att uppföras i sex våningar med totalt 23 lägenheter. Det andra på sju våningar och 34 lägenheter har en utbyggnad in mot parken i två våningar.
– Det kommer bland annat att finnas fyra penthouse-lägenheter på 3 rum och kök med stor terrass i bra läge och fantastisk utsikt över Öresund. Flera lägenheter kommer också att ha sundsutsikt medan det stora flertalet har utsikt över parken, påpekar Angela Strand.
Hon betonar att alla lägenheter, oavsett storlek, antingen har balkong, uteplats, terrass eller fransk balkong, de flesta med möjlighet till inglasning. 

Samtliga lägenheter har genomgående hög kvalitet med köksinredning från Marbodal och som standard diskmaskin, spis med keramikhäll, tvättmaskin, torktumlare och helkaklade badrum. Fiberanslutning är en självklar standard.
– Vi vet att det finns en stor efterfrågan på bostäder här i Höganäs. Det är ju en fantastisk kustpärla, nära till Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Höganäshem har sedan 2005 kontinuerligt förstärkt sitt befintliga bostadsbestånd och bygger kontinuerligt. Men det här är onekligen något extra. Det är ett fantastiskt spännande projekt att jobba med, säger Angela Strand.

Folkparken/Julivallen
Höganäshems nybyggnationer 2017–2020 

ETAPP 1
Totalt 57 lägenheter
 
Hus 1 Långarödsvägen 18 A-B
Beräknad inflyttning 1 maj 2018
1 rok: 8 st.
3 rok: 11 st.
4 rok: 4 st.
 
Hus 2 Långarödsvägen 18 C-J
Beräknad inflyttning 1 juni 2018
1 rok: 11 st.
2 rok: 11 st. 
3 rok: 7 st. 
4 rok: 5 st.
 
ETAPP 2  
Totalt 2 hus med cirka 25 lägenheter
Trygghetsboende +65 år, planerad byggstart tidigast 2019
 
ETAPP 3  
Ca 30 lägenheter, planerad byggstart tidigast 2020
 
Så söker du bostad
För att kunna anmäla ditt intresse för nybyggnation behöver du först ställa dig i Höganäshems bostadskö. Detta gör du genom att logga in på www.hoganashem.se. När du har registrerat dig, markera att du är intresserad av etappen Månstorp 32, alternativt nybyggnation för kommande projekt. 

Det är köpoängen (1 köpoäng = 1 dag) som avgör vilken placering du får i bostadskön.

Via hemsidan kan du se 3D-ritningar över området och lägenheterna, samt göra en rundvisning i två typlägenheter. Du kan också utifrån översiktsvyn se lägenheternas läge i huset, inflyttningshyror, ritningar, med mera.

För mer information: www.hoganashem.se