Sundprojekt Publicerad 2017-05-18

Nya bostäder på Ringtorpshöjden och i Oceanhamnen

– Vi vill skapa Helsingborgs mest omtyckta bostadsmiljöer

Oceanateljén alldeles vid vattnet i Oceanhamnen blir någonting utöver det vanliga. Men först i kö nu när byggbolaget kliver in på heta Helsingborgsmarknaden är projektet r:2 med uppemot 200 bostäder på Ringstorpshöjden.

 

Text Per-Åke Hultberg | Foto Sundprojekt

– Det känns fantastiskt spännande att nu vara igång på allvar även i Helsingborgsregionen, som är ett mycket hett område i den här delen av landet. Vårt första bostadsprojekt, r:2 med uppåt 200 bostäder i Ringstorp, är en storsatsning från vår sida som visar att vi menar allvar. Vi är här för att stanna.

“Oceanateljén kommer att bli någonting utöver det vanliga.”

Det säger David Hogell, försäljnings- och marknadsansvarig på Sundprojekt, som är en del i Åke Sundvalls-koncernen, med mer än 70 års byggmästartradition. Sedan 2004 utvecklar bolaget hyresrätter och bostadsrätter i några av Öresundsregionen mest attraktiva lägen. I allt Sundprojekt bygger handlar det om samma grundidé: husen ska hålla länge, sätta prägel på kvarteret och få människor att trivas, berättar han.
– Det var självklart för oss att även vilja bidra till den spännande stadsutvecklingen i Helsingborg, som vi ser som en av landets mest intressanta och expansiva städer. Här vill vi växa med både bostadsrätter och hyresrätter.

“Vi vill alltid lämna efter oss något vi själva kan vara riktigt stolta över.”

I det nu högaktuella projektet r:2 är det bostadsrätter som gäller. Den första etappen av totalt fyra – Pollux med 44 bostadsrätter – är sedan länge slutsåld. Inflyttning sker under våren 2018. Även i den andra och pågående etappen – Castor med ytterligare 41 bostadsrätter – har intresset varit väldigt stort och nu inleder man byggnationen av huset.
– Ambitionen är att skapa något som verkligen sticker ut, inte minst gestaltningsmässigt ifråga om vackra material och stor variation i arkitektur och färgsättning. I det här fallet handlar det även om att sticka upp, säger David Hogell och skrattar.

Pollux och Castor har nämligen hela 10–12 våningar. Att husen och hela projektet byggs på redan högt belägna Ringtorpshöjden gör att de boende får vidunderlig utsikt över sundet och vidderna runt Helsingborg.
– Här finns verkligen alla förutsättningar att förverkliga våra högt ställda ambitioner. Vår vision är att skapa stadens mest omtyckta bostadsmiljöer, områden där människor stortrivs att leva och bo, säger David Hogell, som betonar att omtanke är något som präglar Sundprojekt och hela Åke Sundvalls-koncernen.

Det är också viktigt att husen sticker ut och uppmärksammas av människor som passerar förbi och rör sig i området. Det gäller naturligtvis i högsta grad när bolaget nu går igång med nästa projekt i Helsingborg, Oceanateljén, som ligger i ett verkligt A-läge, i direkt anslutning till vattnet i Oceanhamnen. David Hogell räknar med säljstart i början av nästa år men det går att anmäla intresse redan nu.
– Oceanateljén kommer att bli någonting utöver det vanliga. Vi ställer extra stora krav på oss själva att skapa varierade och innovativa bostäder. Läget kan nästan inte bli bättre och vi vill att det också ska återspeglas i bostäderna.

“Ambitionen är att skapa något som verkligen sticker ut.”

Sundprojekts ambition är att skapa en mix av bostäder, lokaler och bokaler, det vill säga en boendeform som kombinerar bostad och lokal. Detta för att ge så många som möjligt chansen att ta del av Oceanhamnen och på så vis bidra till en levande stadsmiljö.
– Vi vill alltid lämna efter oss något vi själva kan vara riktigt stolta över. Det kommer vi definitivt att vara över våra två första bostadsprojekt här i Helsingborg, säger David Hogell.

För mer information: r2hbg.se