OBOS Publicerad 2017-04-26

OBOS Sverige förvärvar mark och bygger 200 nya bostäder i Malmö

OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare, meddelar att OBOS Sverige förvärvat mark av Midroc Property Development AB i området Tygelsjö i Malmö stad. OBOS Sverige kommer att bygga ca 210 nya bostäder i området med start under 2018.

Det nya området i Tygelsjö kommer att erbjuda blandad bebyggelse med olika typer av boenden, från friliggande villor till kedjehus och flerfamiljshus. Dessutom planeras för olika typer av service längs en centralgata som ska löpa längs med området.
– Tygelsjö är unikt i Sverige. Bara fem km från havet ligger det lantligt men på cykelavstånd till Hyllie som är Sveriges snabbast växande stadsdel. Hyllie är hemvist för många företag och har direkttåg till Malmö C och Kastrup. Det nya området kommer att bli en pärla, säger Anders Borgqvist, affärsutvecklingschef på OBOS Sverige.

Området kommer att utvecklas i OBOS Sveriges regi där hållbar utveckling står i fokus. Majoriteten av husen kommer från OBOS Sverige och dess dotterbolag Myresjöhus och SmålandsVillan som har trä som huvudsakligt byggmaterial, vilket är det mest hållbara som finns. OBOS Sverige har kommit långt i utbyggnaden av solceller i paneler och integrerat i takpannor, glasytor och fasader, samt av lagring av energi i bostäder. Bolaget erbjuder laddstolpar för elbil i många nya projekt.
– Vi är glada att vi har kommit överens med en aktör som vill arbeta vidare efter de intentioner vi har haft med området avseende social och ekologisk hållbarhet, för att skapa ett trivsamt nytt bostadsområde i Tygelsjö, säger Magnus Skiöld, VD på Midroc Property Development AB.

Försäljning av bostäder kommer att annonseras på www.obos.se under 2018.