OBOS

Omgivningen är nyckeln till lyckade bostadsprojekt

Bristen på bostäder är stor i Sverige och Malmö och Skåne är förstås inga undantag. Men för att de nya bostäderna ska hålla långt in i framtiden behövs kunskap och förståelse för hur omgivningen kan tas tillvara i projekten, och hur miljöpåverkan kan minimeras. Det har bostadsutvecklaren OBOS tagit fasta på.

Riksbyggen

Hos Calle och Anita på Lunds höjdpunkt

Den pigga vårsolen flödar genom de generösa fönstren hemma hos Calle och Anita Andersson på Östra Linero i Lund. Här på Lunds höjdpunkt – för vi befinner oss just på en av Lunds högsta punkter – är vyerna över stad och åkerlandskap storslagna.

Text: Ann Mellblom

MKB

“Vi har hittat hem”

I MKB Fastighets AB:s nya bostadsområden finns gröna gårdar med härliga möjligheter till gemensam odling, lekplatser för barnen och sköna platser för att umgås och koppla av. Att vara tillsammans skapar ett tryggt och trivsamt boende och därför vill vi skapa förutsättningar för ett socialt och trevligt liv i våra kvarter, både ute och inne. Vi träffade några av våra kunder i deras nya hem och frågade hur de trivs och vad hemmet betyder för dem.

Sundprojekt

Hyllie har blivit hemma för oss

När Karina Tong och Morten Blegvad flyttar nästa gång blir det till deras tredje lägenhet i nya stadsdelen Hyllie. Men där tänker de också stanna.

– Vi har inga planer på att flytta härifrån, säger paret som ser fram emot de framtida byggplanerna för stadsdelen.