HSB

Bosparare kan få första tjing på hyresrätter

Hyreslägenheter nära city är hett eftertraktade. Nu bidrar HSB med 52 nya bostäder i ett attraktivt läge på Malmudden. Som vanligt kan bosparare och medlemmar få förtur till de tvåor och treor som bjuds ut redan till hösten.

 

Text: Birgitta Lindvall Wiik | Foto: HSB, Tirsén & Aili arkitekter

 

Lulebo

Med himlen runt hörnet

Utsikten är extra allt för Maria och Christer på Lulsundsberget. När träningsälskande Maria och Christer flyttade till var sin lägenhet i punkthuset blev det mycket spring i trapporna. Både för dejter och motion. Nu är de nyblivna sambor och kan fortfarande varken få nog av den anslående utsikten eller trappspringet.

 

Text: Birgitta Lindvall Wiik | Foto: Petra Älvstrand

 

Nåiden

Sekelskifte och havsläge

Nåiden bygger exklusiva bostadsrätter med ny gourmetkrog vid havet.

Bostäder nästan på vattnet och hem med historiens vingslag. Kuststad och Seminariet bidrar med boendekvaliteter utöver det vanliga. Som en extra bonus satsar Simon Laiti på en gourmetkrog i båthamnen.

 

Text: Birgitta Lindvall Wiik | Foto: Nåiden Bygg

 

Lindbäcks

Från studentlyor till boende för alla

Med flera pågående bostadsprojekt i såväl Luleå som Boden och Piteå stärker Lindbäcks Bygg sin ställning som en av de större bostadsaktörerna i norr, inte bara när det gäller studentbostäder.

– Vi har mycket nytt på gång och arbetar aktivt med att hitta nya markanvisningar tillsammans med kommunerna, säger Mikael Thorgren på Lindbäcks Bygg.

 

Text: Birgitta Lindvall Wiik | Foto: Lindbäcks Bygg och Nordmark & Nordmark