Lulebo Publicerad 2017-06-07

Med himlen runt hörnet

Utsikten är extra allt för Maria och Christer på Lulsundsberget. När träningsälskande Maria och Christer flyttade till var sin lägenhet i punkthuset blev det mycket spring i trapporna. Både för dejter och motion. Nu är de nyblivna sambor och kan fortfarande varken få nog av den anslående utsikten eller trappspringet.

 

Text: Birgitta Lindvall Wiik | Foto: Petra Älvstrand

 

En flammande röd kvällshimmel, solstrålar som letar sig fram mellan fluffiga sommarmoln, dimman som dansar över Skurholmsfjärden eller en gnistrande stjärnhimmel. Maria Karlström säger att hon aldrig kan få nog av utsikten som hennes hem på tionde våningen på Lulsundsberget bjuder på.
– På nyårsaftonen reste vi oss bara upp ur soffan vid tolvslaget. Vi satt redan på första parkett för att se fyrverkerierna i stan, säger hennes sambo Christer Andersson.

Det är lätt att förstå att den här familjen helt och hållet valt bort gardiner. På tionde våningen finns ingen insyn och fantastisk utsikt!

Lyckträff i bostadskön
Det var Maria som först flyttade till Lulebos lägenhet på Lulsundsberget. Flytten för henne och barnen Moa, Mikael och Emma gick från en villa på Björkskatan.
– Det var så skönt att flytta till en hyresbostad. Nu är det bara att ringa till Lulebo om diskmaskinen krånglar, säger hon.

När hon först träffade Christer hyrde han en villa i Gammelstad. När villan skulle säljas slumpade det sig så att han blev erbjuden en trea på Lulsundsberget, i samma trappuppgång som Maria!
– Det kändes otroligt. Hur stor var sannolikheten att jag skulle få en lägenhet just här? skrattar Christer som inte var sen att tacka ja till erbjudandet.

Han och Maria hade bara träffats några månader, de var inte beredda att flytta ihop. Men visst blev det mycket spring i trapporna mellan våning åtta och tio…
– Det blev en mjukstart både för oss som par och för Marias barn och mina barn Carl och Ida. Det hände att barnen satt och såg en film i en av lägenheterna och jag och Maria umgicks i den andra, säger Christer.

“Att springa 16 trappor upp och ner är världens bästa backträning.”

Trappspring ger bra flås
För ett halvår sedan kände sig paret redo att flytta ihop, och Christer flyttade sitt bohag ett par trappor upp. Men springet i trapporna fortsätter. Paret älskar att träna och siktar på att göra en svensk klassiker i år.
– Att springa 16 trappor upp och ner är världens bästa backträning, skrattar Maria och säger att hon och Christer också uppskattar naturen och närheten till Ormberget, som de också ser från sitt fönster.

Maria och Christer cyklar, löptränar och åker skidor, vilket alltsammans går att ägna sig åt direkt utanför husporten.

Lulsundsberget
Lulebos fyra punkthus på Lulsundsberget är upp till 15 våningar höga och rymmer totalt 200 lägenheter. Bostäderna, från ettor till fyror, är mellan 50 och 134 kvadratmeter stora. Högst upp i husen finns gemensamhetsutrymmen som bastu och relax och samlingslokal med kök. Utmärkande för området är det naturnära läget och milsvid utsikt. Familjen Karlström-Anderssons lägenhet är en fyra på 90 kvadratmeter som ligger på tionde våningen.

För mer information: lulebo.se