Bonava Publicerad 2017-09-15

I Kungsträdgårdarna kan man njuta varje dag

Det var inte direkt någon lång resa för Mia och Magnus Eklund när de för ett halvår sedan slog ner sina bopålar i en bostadsrätt i populära Kungsträdgårdarna, bostadsföretaget Bonavas del av nya stadsdelen Kungsängen.

 

Text: Per-Åke Hultberg  Foto: Rosie Alm

– Vi flyttade inte långt, säger Mia och skrattar. Huset där hon och Magnus bott sedan 2012 och fram till för ett halvår sedan, ligger bara 200 meter bort. Paret har trivts bra i den här delen av Uppsala och ville gärna bo kvar i området.– Det är centralt men har ändå en lugn och trygg känsla. Vi har dessutom Fyrisån och Stadsträdgården alldeles intill där vi promenerar, motionerar, solar och har picknick.

Mia berättar att hennes stora intresse är inredning och boende. Hon har ivrigt följt och gått på alla säljstarter av nyproduktion i centrala Uppsala, allteftersom de dykt upp.

– Vi ville ha något helt nytt, en lägenhet där ingen tidigare bott och påverkat inredningen. Vi ville från första början kunna påverka och bestämma alla tillval. Att få det precis som vi ville ha det ifråga om material, färgsättning, golv och kakel var en härlig känsla, säger Mia och berättar att hon fastnade för Bonava vid första kontakten.

– Jag föll direkt. Deras presentation var så personlig, varm och trevlig. Det första intrycket är så viktigt. Jag kände mig verkligen välkommen. Och det har fungerat jättebra hela vägen. Alla har varit fantastiskt tillmötesgående, det gäller både för vår egen räkning och för bostadsrättsföreningen.

“Vi ville kunna påverka från första början och bestämma alla tillval.”

Men det var mer än möjligheten att själva kunna utforma lägenheten som lockade med Magnus Ladulås, som bostadsrättföreningen heter. Mia och Magnus ville komma högre upp, från tredje våningen på förra stället till femte som de nu bor på. De ville även få en större balkong.

– Vi har nu två balkonger i två väderstreck, den stora på 15 kvadrat har solläge hela dagen med kvällssol i sydväst. Vi älskar den och är där hela tiden. Den är dessutom inglasad så vi kommer att kunna njuta varje dag, året om.

Mia är också imponerad av Bonavas satsning på den prunkande gårdsmiljön med äppelträd, grill och sittgrupper. För att inte tala om växthuset mitt på gården som hela sommaren varit flitigt utnyttjad för umgänge och fest. Här har man verkligen ansträngt sig, menar hon.

– Innergården är helt fantastisk. Här finns absolut ingen känsla av att flytta till en byggarbetsplats, som det kan vara vid nyproduktion. Tvärtom, det var som att flytta till en uppvuxen trädgård med växter av olika slag, blommor, buskar och träd. Det har blomstrat hela sommarhalvåret och har bara blivit finare och vackrare ju längre sommaren gått, konstaterar Mia.

– Det är ingen tvekan om att den vackra och trivsamma utemiljön inbjuder till gemenskap. Det är faktiskt lite av nybyggaranda. Människor i alla åldrar, unga och äldre par och en hel del barnfamiljer, som naturligt pratar och umgås med varandra. Vi flyttade bara 200 meter, men det var det verkligen värt!

Läs mer på: Bonava.se