Bonava

Hållbart & historiskt i Bäcklösa

Vad sägs om brännugn för keramik, cykelverkstad, lådcykelpool, bilpool, egen odlingslott och ett orangeri? Dessutom en spolplatta inomhus där du kan tvätta av cykeln eller hundens tassar efter en skön motionstur i den omgivande naturmiljön. Som om det inte vore nog kommer det i Tegelbränneriet i Bäcklösa att finnas en grovtvättstuga för tvätt av sovsäck, hästtäcke eller liknande.

 

Text: Per-Åke Hultberg

 

Besqab

Ultuna trädgårdsstad – ett område med blandad bebyggelse inom södra staden

På Ultunagärdet, mellan Ulleråker och Sunnersta, växer det nya naturnära bostadsområdet Bäcklösa fram. På norra sidan av nya Gottsunda Allé har bostadsbolaget Besqab påbörjat bygget av sin del, Ultuna Trädgårdsstad, med totalt cirka 600 bostäder.

 

Text: Per-Åke Hultberg | Illustration: Carbon white/Besqab | Foto: Rosie Alm

Riksbyggen

Fyrisån – ett fantastiskt läge

För fyra månader sedan flyttade Berit och Mats Dafnäs till en trerumslägenhet i Kungsängen, ett 55+-boende vid Fyrisån, mitt emot Studenternas med utsikt mot Sten Sturemonumentet.

 

Text: Per-Åke Hultberg | Foto: Rosie Alm

Stena fastigheter

Hyres- eller bostadsrätt – vad ska man välja?

För den som vill bo i en lägenhet finns det två olika alternativ att välja mellan – hyres- eller bostadsrätt. Vad är fördelarna med de olika upplåtelseformerna och vilken passar bäst för dig? Hos Stena Fastigheter i Uppsala hittar du båda alternativen.

 

Text: Per-Åke Hultberg