Mälarvillan

Här blir drömmar till hem – Skräddarsydda hus behöver inte kosta mer

Att bygga sitt eget hus är något de flesta bara gör en eller möjligen ett par gånger i livet. Det är utan tvekan en av livets största investeringar, såväl kostnads- som känslomässigt. På samma gång är det komplext och spännande med massor av viktiga beslut att fatta. Mälarvillan hjälper kunderna genom processen.

 

Text: Per-Åke Hultberg | Foto: Mälarvillan

Kärnhem

Plats för spännande möten i Porten

I nya Brf Porten står social hållbarhet och boglädje högt på agendan. Här uppmuntrar man till möten mellan grannarna genom till exempel gym, relax, bilpool, cykelpool och ett återbruksrum, där man kan byta möbler och saker med varandra.

 

Text: Nella Bergström | Foto: Kärnhem

Landshövding Minoo Akhtarzand känner sig hemma i Västmanland

I västmanland känner jag mig hemma på riktigt. Länets karaktär tar höjd för allt som intresserar mig. Västmanlands län är Sveriges teknikcentrum. Vi har ett starkt näringsliv som omfattar en mångfald av människor och olika verksamhetsområden. Länets styrkeområden består av energi, järnväg, automation, hälsa och välfärd samt handel. Vi har ett enastående landskap med vackra naturområden, lång och rik kulturhistoria.

I Västerås har jag mitt hjärta

Efter tio år som stadsbyggnadsdirektör i Västerås är Lotta Lindstam nu i slutspurten av en spännande och innehållsrik karriär, som inleddes i Lund när hon läste till arkitekt.

 

Text: Per-Åke Hultberg | Foto: Per Groth