Mälarvillan Publicerad 2017-09-29

Här blir drömmar till hem – Skräddarsydda hus behöver inte kosta mer

Att bygga sitt eget hus är något de flesta bara gör en eller möjligen ett par gånger i livet. Det är utan tvekan en av livets största investeringar, såväl kostnads- som känslomässigt. På samma gång är det komplext och spännande med massor av viktiga beslut att fatta. Mälarvillan hjälper kunderna genom processen.

 

Text: Per-Åke Hultberg | Foto: Mälarvillan

Steve Söderström, husprojektör på Mälarvillan, ett av länets snabbast växande företag, betonar att husbyggande ska vara en positiv och trygg upplevelse från start till mål.
– Vi kan med vårt erfarna team tidigt höra vad kunderna efterfrågar och höja upplevelsen. Vi har ritat och byggt väldigt många hus i Västerås med omnejd under mer än 20 års tid. Vi är i dag marknadsledande hustillverkare i Västerås. Det handlar i Mälarvillans fall om ett samskapande där husprojektören tillsammans med kunden tar fram flexibla och kostnadseffektiva lösningar som klarar familjens alla önskemål och behov.
– Vi förvandlar behov och drömmar till personliga hem. De flesta kunder som anlitar oss gör det för att de vet att vi kan fånga och förverkliga deras visioner. Vi har alltså inte några färdiga husritningar som begränsar eller styr vad som går att göra, vilket passar alla som vill vara med och utforma sitt eget hus, oavsett tidigare kunskaper.

Den lokala närvaron, inte minst produktionen i Surahammar, är också en viktig del i helheten att skapa trygghet för kunden.
– Tack vare en lokal produktion med korta och snabba transporter kan vi hålla priset nere, säger Steve Söderström.

Men närhet har också en mänsklig aspekt. Mälarvillans kunder har alltid en projektledare som tillsammans med säljaren och konstruktören hjälper till under hela husprocessen, från det att bygglovsritningen skickas in tills huset är inflyttningsklart.
– Vår uppgift är att skapa en bild av behov, önskemål och drömmar och sedan föreslå det vi tror blir bäst i varje enskilt fall. Det är också viktigt att poängtera att alla våra kunder har full insyn i projektet och alltid vet vad som är nästa steg, säger Steve Söderström.Kunden och säljaren skräddarsyr tillsammans det inflyttningsklara huset, såväl in- som utsida. Beroende på hur mycket kunden själv vill göra finns möjlighet att välja mellan stomme eller nyckelfärdiga hus.
– Vi har givetvis en stor husbank att utgå från, men den begränsar varken planlösningar eller övrig utformning. Husmodellerna ska snarare ses som en rik inspirationskälla.
– Husköparen ställs inför många valmöjligheter. I min uppgift som husprojektör ingår att vägleda och hjälpa kunden framåt så att resan blir så tydlig och enkel som möjligt, påpekar Steve Söderström, som ser processen att identifiera människors behov och önskemål som en stor och spännande utmaning.

Han berättar att många tidigt i processen kommer ut till Mälarvillans produktionsanläggning i Surahammar. Där får man se träfasader och känna på de gedigna och energisnåla materialen.
– När allt är på plats kan kunden vara säker på att huset innehåller en konstruktion som ska stå i minst 100 år och följer svensk byggstandard. Våra kunder kan också vara säkra på att det blivande huset byggs med kvalitetsmaterial och beprövade metoder.Läs mer på: malarvillan.se